Είναι κοροϊδία. Να ζεις σε μια πανέμορφη χώρα και να τη βλέπεις κάθε μέρα να γίνεται ακόμη πιο… “μικρή”. Τη Δευτέρα δε θα έχουμε Δευτέρα Παρουσία, αλλά Δευτέρα Απουσία! Απουσία από την ίδια μας την ύπαρξη. Τη Δευτέρα θα πρέπει το απαισιόδοξο αποτέλεσμα να μας φέρει σε κατάσταση αντιδρασής. Το “μαύρα χάλια” να το μετατρέψουμε σε “θετική σκέψη και πράξη”. Δύσκολο; Ναι πολύ, αλλά πρέπει να γίνει, για να μη χάσουμε, μαζί με τη… ψήφο μας και την αξιοπρέπειά μας… τελείως.

Στο “Σταυροδρόμι της Κυριακής” θα πρέπει να ρίξουμε για τελευταία φορά τη ψήφο σε όλους αυτούς που αποφάσησαν να “πουλήσουν” την Ελλάδα ή να παίξουν poker με την Ευρώπη. Να σταματήσουμε πλέον να ενεργούμε ως ηλίθια και άψυχα πιόνια. Ξέρετε σε ένα σταυροδρόμι πάντα κοιτάμε αριστερά και δεξία αν περνάει ένα αυτοκίνητο… απλά κοιτάμε… η απόφαση είναι να πάμε μπροστά ή πίσω. Το ίδιο και στη πολιτική. Αν η απόφαση είναι να πάμε μπροστά, καλό θα είναι να νιώθουμε πως υπάρχει κάτι που θα μας πάει… Sorry, αλλά για εμένα τη Κυριακή αυτό το κάτι απουσιάζει…

ΝΔ: Οι ευθύνες του κόμματος και των στελεχών που πλαισίωναν όλα αυτά τα χρόνια τις Κυβερνήσεις και τις Αντιπολιτεύσεις είναι τεράστιο. Θα έπρεπε και σε αυτή τη περίπτωση να βλέπαμε ποσοστά κάτω του 10%, αλλά φαίνεται πως υπάρχει κόσμος που εξακολουθεί να έχει μνήμη χρυσόψαρου! Siemens, Βατοπέδι, Παραδικαστικό, και άλλα τόσα και τόσα σκάνδαλα… και δεν άνοιξε “μύτη” (ή μάλλον άνοιξε αλλά για άλλο λόγο και με άλλη… γραμμή!). Έχουν τώρα το θράσος να μιλούν για προστασία της Ελλάδας και να φέρνουν τον ψηφοφόρο να βλέπει την εύλογη απορία ενός παιδιού για να τον πείσουν πως για όλα έφταιγαν οι άλλοι. Και βέβαια, επιτρέψτε μου να ζητήσω συγνώμη και από την μεγαλύτερη Κωλοτούμπα της Β’ προεκλογικής περιόδου. Την κοροϊδία των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Το ΠΟΤΕ επιστροφή έγινε ΠΟΤΕ επιστροφή ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, μια και η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη έγινε ημέρα Δευτέρα!

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΡΙΖΑ κι έληξες! Μια μεγάλη παρτίδα poker στη πλάτη της Ελλάδας, από ένα παιδαρέλι που δεν έχει δουλέψει ποτέ του. Αλλά γεννήθηκε για να γίνει αρχηγός κομματός ή καλύτερα αρχηγός συνιστοσών! Ένα ρίσκο για την Ελλάδα που αν βγει, όλοι θα πανηγυρίζουν και αν δε βγεί όλοι πλην εκείνων θα κλαίνε. Ένα νέο ΠΑΣΟΚ, αφού τα περισσότερα από τα πρώην μέλη έχουν δηλώσει στήριξη. Αλήθεια, θα γίνει ειδικό δικαστήριο για όλα εκείνα τα ρεμάλια που έφαγαν ή θα συγχωρηθούν οι αμαρτίες αυτών και θα άλλαξουμε βιβλίο; Αληθεία ο πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ είναι σύμβουλος του Αλέξη; Για αυτό όλα αυτά τα “ΘΑΘΑ”. Είναι όμορφα εκεί στα ΒΠ;

ΚΚΕ: Τι να πεις; Ίσως το μόνο κόμμα που κρατάει στιβαρή θέση για την τρομακτική κατρακύλα της χώρας! Έξω από την ΕΕ! Έξω από το ΝΑΤΟ! Σταθερά συνθήματα. Σε αυτά εμφανίζεται και το ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΩ! Διότι απλά είναι πολύ εύκολο να κρίνεις. (Παραδειγμα αυτό το post) και πολύ δύσκολο να ορίσεις νέους ορίζοντες. Μα πως να τους ορίσεις όταν τα μυαλά είναι εξίσου απαρχαιωμένα; Πίστη σε φιλοσοφίες και ιδεολογίες που η πράξη τους ήταν μια μεγάλη φούσκα! Όμορφα ακούσματα που σου γλυκαίνουν τα αυτία, αλλά στη πρόκληση μιας ενιαίας Αριστεράς, η απάντηση είναι ΟΧΙ. Οχι και σε εσένα καλή μου. Διότι, όπως και στους παραπάνω, είναι καλά να μιλάμε για Αριστερές ιδέες και να κατακρίνουμε τα… φασιστοϊδη αλλά μέσα από την ασφάλεια του ακριβού σπιτιού μας. Όπως και τα μεγάλα κεφάλια της ΕΣΣΔ. Για εκείνους το φαγητό ήταν πλούσιο, ο λαός όμως πεινούσε… Κάπου στο 1989 ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και το 1991 φάνηκε πως τα κομματόσκυλα (δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο ΟΛΩΝ των κομμάτων) έγιναν οι επόμενοι μεγαλοεπιχειρηματίες (βλ. Chelsea)

Δημοκρατική Αριστερά: Η ηρεμία του Φώτη Κουβέλη θα μπορούσε να φέρει ηρεμία στη χώρα; Δεν αρκεί πλέον να έχεις μια ήρεμη δύναμη αλλά μια λογική και τεχνοκρατική δύναμη. Δυστυχώς αυτό δε το βρίσκεις ούτε σε αυτό το κόμμα της Αριστεράς. Διότι όπως και τα άλλα 2(!) δηλωμένα κόμματα, έχουν εγκλωβιστεί στα παραμύθια της Χαλημάς, δηλαδη στις ψευτο ιδεολογίες. Καλή η φιλοσοφία, αλλά μόνο για τα πανεπιστήμια. Η πράξη έχει περίτρανα αποδείξει πως ούτε ο Σοσιαλισμός, ούτε ο Κομμουνισμός και πλέον ούτε και ο Καπιταλισμός, μπορούν να λειτουργήσουν. Ο λόγος απλος: Ο άνθρωπος όταν λάβει εξουσία πηγαίνει στα άκρα και χάνει την ουσία της ανθρωπίας.

ΠΑΣΟΚ: Δεν το έβαλα τυχαία 4ο στη σειρά. Θεωρώ πως σε επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει. Η καταστροφή του ήταν ταυτόχρονη με τη δημιουργία του. Πολιτικές για να κερδίζουν ψήφους και τα πρώτα παράλογα ΘΑ έγιναν σύνθημα. Τώρα έρχονται και σου λένε πως αυτοί θα φέρουν τη λύση. Πως; Αφου ο ίδιος ο αρχηγός τους στήριξε τις κυβερνητικές εξαγγελίες (προηγούμενο post). Αφού όταν ο κόσμος είχε πλέον σιχαθεί να ακούει για σκάνδαλα: Βατοπέδι, Siemens, υποβρύχια, Άκης, Ολυμπιακοί Αγώνες, κτλ έβλεπε να μην πληρώνει κανείς, να καλύπτουν τους… συντρόφους τους (χμ! και οι ΠΑΣΟΚοι έχουν συντρόφους, νόμιζα πως ήταν αποκλειστικότητα του ΚΚΕ!). Το θράσος πληρώνεται, αλλά δυστυχώς όχι όσο θα έπρεπε. Τώρα… Benny συνταξιοδοτήσου, διότι μόνο τρελλοί θα σε προσλάβουν στη δουλειά τους!

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Γνώστης των πραγμάτων εκ των έσω… μόνο που αποφάσησε και αυτός να μιλήσει όταν πλέον όλα είχαν κριθεί. Προσωπικά τον θεωρώ εν δυνάμη κωλοτούμπα! Είναι όπως έγραψα σε προηγούμενο post, μια σχεδιασμένη ανακύκλωση. Ο κόσμος νομίζει πως ψηφίζει κάτι άλλο, μα τελικά βάζει τους ίδιους μέσα στη Βουλή. Επίσης, όπως και ο Αλέξης… δεν κρύβεται από τις λέξεις και καταργεί τα πάντα, χωρίς προγραμμα αλλά με ΘΑ, που δυστυχώς δεν είναι υλοποιήσημα, διότι απλά στους εκβιασμούς και τις μπλόφες η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν καλή.

XA: Και εγώ αντεδρασα αλλά δεν έφερα τον παραλογισμό. Δεν είναι τα χαστούκια, τα εγέρθιτ…ο και ό,τι άλλο προσπαθούν με ζήλο τα ΜΜΕ να προσδώσουν σε αυτή την ομάδα ανθρώπων. Είναι τα πιστεύω τους. Όλοι είμαστε πατριώτες αλλά όχι δολοφόνοι ή εν δυνάμη δολοφόνοι. Ο Φασισμός όπως και ο εξτρεμιστικός κουμμουνισμός πρέπει να υπάρχουν ώστε να δείχνουν το παράδειγμα προς αποφυγή… το θέμα βέβαια είναι πως και τα δύο βρίσκονται με ποσοστά εκπροσωπησης στην Ελληνική Βουλή. Τελικά το Μπουρδέλο θα Καεί… μαζί όμως με αυτό και η ίδια η κοινωνία μας.

Επειδή όμως πραγματικά σε αυτή τη Β’ προεκλογική περίοδο, οι Κωλοτούμπες (όπως οι σύντροφοι και τα κομματόσκυλα) δεν ήταν προνόμιο λίγων, εγώ πλέον ανήκω σε εκείνους που μετα λύπης δεν έχουν ένα κόμμα να ψηφίσουν. Είμαι ένας αναποφάσιστος και αυτό διότι η δική μου αξιοπρέπεια τέθηκε σε αμφισβήτηση όταν είχαμε το “Πολιτική Χωρίς Πολιτικούς” να γίνεται “Με ολιγον Πολιτικούς”. Όταν η “Δημιουργία Ξανά” αποδέχθηκε την ετικέτα των “Φιλελεύθερων” και πήρε θέση στο πίνακα του “Συντηριτικού vs Προοδευτικού”. Εκεί όλες οι ιδέες και τα ορθολογιστικά λόγια για ένα κόμμα με ανθρώπους που έχουν φτύσει αίμα στη δουλειά τους, που ξέρουν την έννοια του μισθού, που έχουν απολυθεί, που γνωρίζουν πως η χώρα χρειάζεται πρώτα τη στήριξη εκ των έσω και μετά εκ των… έξω, έγιναν ξαφνικά “θέλω να μπω στη Βουλή” και μάλιστα με τη στήριξη ένος ανθρώπου που έχει και εκείνος από τη πλευρά του μερίδιο (ως μέλος Κυβερνήσεων ΝΔ) για την κατάντια του τόπου. Επομένως όλα εκείνα τα… πορτοκαλί post, με βρήκαν 1-2 εβδομάδες μετά να σιχτιρίζω που στήριξα απόψεις και λόγια που τελικά ένα 2.6% τα έκανε να δημιουργήσει ένα καλάμι, που ένα πρόσωπο αποφάσισε να καβαλήσει! Η αξιοπρέπεια για την οποία κάποιοι μιλούσαν είναι πολύ πιο πάνω από μια συμμετοχή σε μια Βουλή. Το δυστύχημα, βέβαια, θα είναι να μην κατορθώσουν να μπουν στη Βουλή. Διότι ο normal κόσμος δε θέλει δοσίλογους πλέον, αλλά ανθρώπους που να αγαπούν τη πατρίδα τους και να σέβονται το λόγο τους.

Ποιά είναι η λύση;

Πίστη στις δυνατότητές σας φίλοι. Μούτζα και Μαγγούρα σε εκείνους που σας τάζουν πολλά ΘΑ! Το ξημέρωμα της Δευτέρα μπορεί να είναι ηλιόλουστο, αλλά ο ήλιος θα καίει… προστατευθείτε διότι δυστυχώς τα χειρότερα δεν έχουν έλθει και με αυτούς που αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε, όσο υπάρχει Πολιτική (και δη Εξωτερική Πολιτική) σκοπιμότητα θα ζούμε με την αμφιβολία.

Εύχομαι από τη καρδιά μου να βγω λάθος. Διότι είμαι ή ήμουν αισιόδοξος ως άνθρωπος, αλλά η λαμογιά, ο σταρχιδισμός, και το “ο καθένας για τη πάρτι του” με έχουν φέρει να σιχαίνομαι…

Αλλά, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν ορισμένα πράγματα που στρέφω το κεφάλι μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, το Χιώτικο ούζο και φυσικά…

Πάντα να πιστεύεις στον εαυτό σου, μόνο έτσι θα ξεπεράσεις τις δυσκολίες!

Καλά μυαλά… μακρία από Αριστερα – Δεξία… μόνο Μπροστά!

(το link προστέθηκε 3.5χρόνια μετά – δείχνει πόσο ορατό ήταν αυτό που περνά η Χώρα!)