Κομματάρα! Αν και μου αρέσουν ιδιαίτερα οι Placebo θα τολμήσω να πω πως το καμμάτι από τους Archive τα σπάει καλύτερα!

 

 

Τι; Περιμένατε πως βάση του τίτλου θα κατέβαζα καντίλια στους συνήθεις υπόπτους αυτής της περιόδου; Στον Jefry & Benny τους ιδρυτές όχι αλυσίδας παγωτών, αλλά ψυγείων, διότι με όσα οργανώνουν αυτοί οι τρομεροί εγκέφαλοι, θα χρειαστεί να μπούμε σε ψυγείο. Να παγώσουμε και να κοιμηθούμε και να ξυπνήσουμε μετά από 50 χρόνια για να ζήσουμε!

Ναι! λοιπόν οι στίχοι του κομματιού ταιριάζουν τόσο υπέροχα, λες και οι Daniel Thomas Griffiths, Dara Francis Keeler, Craig John Walker ήξεραν και έγραψαν :

You a scum, you a scum and I hope that you know
That the cracks in your smile are beginnin’ to show
Now the world needs to see that it’s time you should go
There’s no light in your eyes and your brain is too slow

Ειδικά το “it’s time you should go” έρχεται να δέσει υπέροχα στη καρδιά του κάθε λογικού Έλληνα, εκείνου που αποφασισε να μην λειτουργήσει ξανά ως νεοέλληνας (παρτάκιας, διορισμένος, βολεμένος γενικότερα) αλλά ως πολίτης μιας χώρας που έχει ανάγκη από καθαριότητα.

Το στοίχημα, βέβαια, είναι να καθαρίσει τη κοινωνία από το όποιο σάπιο την περιβάλλει, από Πολιτικούς κατα επάγγελμα και όχι κατα λειτούργημα. Από “επιχειρηματίες” που χρηματοδοτούν για να μη λογοδοτήσουν. Από θεσμούς μιας άλλης εποχής.

Δε ξέρω αν οι νέοι πολιτικοί προβληματισμοί που σιγά σιγα ξεπετάγονται θα έχουν την αποδοχή που τους αρμόζει. Ξέρω πάντως πως είναι μια αρχή που εμείς, οι bloggers, οι 30φεύγα θα κληθούμε να υποστηρίξουμε και να συμμετέχουμε. Εμείς που το 1990-1991 ψάχναμε μέσα από καταλήψεις και αγώνες το δικό μας “Πολυτεχνείο”, τη δική μας επανάσταση. Εμείς που έχουμε το θράσσος να υποστηρίζουμε πως δε θα γίνουμε όπως οι άλλοι, που θα παλέψουμε για μια χώρα υγιείς, για ένα τόπο που να ζει, για μια ζωή που να αξίζει.

Το μυστικό για να πετύχει αυτή τη φορά το… κέικ είναι να μην εμπλακούμε σε μια κουβέντα ιδεολογιών, πολιτικών πιστεύω και κομμάτων. Δεν υπάρχει Αριστερά, Δεξία και Κέντρο… πλέον υπάρχει Μπροστά ή Πίσω…

Στις νέες ιδέες και στα νέα πολιτικά μέτωπα μπήκε και ένα κομμάτι Τεχνοκρατών. Οι αρχικές ιδέες τους με βρίσκουν σύμφωνο και μένει μόνο να τους γνωρίσω από κοντά για να δώσω και τη ψήφο αλλά και την πολιτική μου ύπαρξη. Μέχρι τότε δε θα πω κάτι παραπάνω μέσα από το blog μου. Θα δώσω μόνο ένα url για όσους αναγώστες/φίλους επιθυμούν να πάρουν μια ιδέα για το τι πρεσβεύουν… http://www.dimiourgiaxana.gr/

Αν οι Πολιτικοί μας έφεραν εδώ, τότε από μόνοι μας πρέπει να βρούμε τα μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν στον ασφαλή δρόμο.