Να λοιπόν το ερώτημα που σε 6 ημέρες ο Ελληνικός λαός θα απαντήσει στο Δημοψήφισμα που οργάνωσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ.:

Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;

Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt Sustainability Analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ.

Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Εγκρίνεται/ΝΑΙ.

Τα κείμενα μπορείτε να τα βρείτε (δεν ξέρω αν είναι τα πρωτότυπα) στο efsyn.gr

Ας ξεκινήσουμε από τα οφθαλμοφανή. Η Ελληνική Κυβέρνηση δια στόματος Νίκου Παππά, Υφυπουργός στον πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έχει δηλώσει πως το ΟΧΙ είναι η προτασή της. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο πράγμα που αναφέρει στο ΦΕΚ είναι το ΟΧΙ. Αυτό θα αναφέρεται και στο ερώτημα στη κάλπη.

Προσοχή το παραπάνω δεν το αναφέρω κακοπροαίρετα. Είναι ένα δεδομένο και μια σωστή επικοινωνιακή ενέργεια από τη πλευρά της Κυβέρνησης για να επιτύχει τον στόχο της. Στόχος ΔΕΝ είναι η Δημοκρατική απόφαση, αλλά η καταψήφιση ενός προγράμματος που δεν της κάνει.

Το Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά το σχέδιο που η Κυβέρνηση κατέθεσε στις διαπραγματεύσεις και ανακοίνωσε στον Ελληνικό λαό με επιπλέον προτάσεις των Θεσμών. Η διαφορά σε χρήμα δεν ξεπερνουσε το 1 δις ευρώ, με βάση αυτά που ως απλός πολίτης έχω διαβάσει από διάφορα sites (naftemporiki, in.gr, kouti-pandoras, κτλ). Επομένως μιλάμε για τέλεση ενός δημοψηφίσματος για μια διαφορά 1 δις ευρώ, του προγράμματος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ. σε σχέση με τους Θεσμού aka Τροϊκα.

Και πάλι το παραπάνω είναι ένα ΓΕΓΟΝΟΣ.

Ο Λόγος

Εδώ αγαπητέ αναγνώστη εικάζω. Επαναλαμβάνω: ΕΙΚΑΖΩ.

Αν οι Θεσμοί έλεγαν Ναι στα μέτρα/πρόταση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ. τότε ο Πρωθυπουργός θα ερχόταν στη Βουλή με ένα ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ aka Πρόγραμμα aka όπως αλλιώς θέλεις να το πεις και θα ζητούσε την έγκρισή του.

Όλοι γνωρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα είχε μια πρωτοτυπία. Μέρος της Κυβέρνησης θα το καταψηφούσε(!) διότι τα μνημόνια είναι για να τα σκίζουμε και όχι να τα αποδεχόμαστε, και η αντιπολίτευση θα το στήριζε.

Αποτέλεσμα: Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε (αν έχει καθόλου Τσίπ(ρ)α επάνω του) να κατέβει από την καρέκλα της Εξουσίας και να πάει στο Γαλάτσι και στην Περιστέρα.

Το Δημοψήφισμα

Τι έκανε το μηχανικό (και Πολιτικός και Μηχανικός) μυαλό του. Πέταξε, στο λαό αυτή τη φορά, το μπαλάκι για να αποφασίσει. Αλλά η απόφαση θα είχε το ΙΔΙΟ αποτέλεσμα και ίσως προσωπικά να κέρδιζε και κάτι.

Αν ο λαός δώσει το ΝΑΙ.

Τότε το πρόγραμμα που οι ίδιοι πρότειναν στους Θεσμούς, θα περάσει άερας από τη Βουλή των Ελλήνων. Όχι, μάγκες μου δεν θα παραιτηθεί ο Αλέξης, διότι η Καρέκλα είναι καλή και ο Καμμένος δεν θα βγει σε νέες εκλογές. Θα παραμείνει επάνω για να προχωρήσει, με το ίδιο μοτίβο που προχώρησαν και οι προηγούμενοι. Λέω ΝΑΙ, παίρνω λεφτά, ΔΕΝ κάνω μεταρρυθμίσεις.

Με το ΝΑΙ του λαου ποιός Λαφαζάνης και ποια Αριστερή συνιστώσα θα κουνηθεί στον Αλέξη. Θα τους πει “Μεγάλε, ο λαός ψήφισε Ναι. Ή δουλεύουμε πάνω σε αυτό ή φεύγουμε.”

Βέβαια με το ΝΑΙ, ο λαός δίνει στους Δανειστές το χαρτί της ανευ όρων διαπραγμάτευσης. Εδώ είναι και το άσχημο για εμένα και εσένα αγαπητέ αναγνώστη.

Αν ο λαός δώσει το ΟΧΙ

Σε αυτή τη περίπτωση, η εδραίωση του Αλέξη Τσίπρα είναι γεγονός. Μπορεί καλλιστα να προχωρήσει σε Εκλογές, να πετάξει τον Καμμένο από πάνω του και να προχωρήσει στην Αντζέντα που είχε αρχικά.

“Τι να βγούμε από το Ευρώ;”

Όχι! Να πάμε σε ένα άλλο, ίσως καλύτερο μνημόνιο.

Διότι καλέ μου Έλληνα, το ερώτημα δεν είναι δεχόμαστε Μνημόνια ή Όχι. Το ερώτημα αφορά το συγκεκριμένο μνημόνιο/πρόταση. Το ερώτημα δεν αφορά Μέσα ή Εξω από την Ευρώπη. Είσαι τρελλός; Να αφήσει την μασαμπουκα των ΕΣΠΑ, της χρηματοδότησης, των μιζών; Από την Ευρώπη δεν βγαίνουμε, και καλά κάνουμε και δεν βγαίνουμε. Το θέμα τους είναι με ποιο τρόπο να μείνουμε και με ποιό πρόγραμμα να επιζήσουμε.

Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα σε όλα αυτά είναι ίδιο για τον απλό πολίτη. Για την μικρομεσαία επιχείρηση, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, κτλ. Θα περάσεις δύσκολα ή λίγο περισσότερο δύσκολα για αρκετά χρόνια, μέχρι να βάλεις στην Διαχείριση του Κράτους μια ομάδα ανθρώπων που δεν θα είναι επαγγελματίες πολιτικοί.

Για το Δημοψήφισμα μην ρωτάς τι να κάνεις… πήγαινε να ψηφίσεις… ρίξε το νόμισμα και ψήφισε. Η απόφασή σου, πιστεύω, δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά στον τρόπο ζωής σου.

Απλά, αγαπημένε μου Έλληνα, στις επόμενες Εκλογές στήριξε όχι τις ιδεολογικές παπάρες σου, ούτε τον ξάδελφο του μπατζανάκι σου που σου διόρισε το παιδί στο Δημόσιο. Στήριξε εκείνους που θα προστατέψουν τον ιδρώτα σου και θα διαχειριστούν την επιχείρηση ΚΡΑΤΟΣ με τρόπο τέτοιο που να μη σε φέρουν ξανά σε αυτή τη θέση.

Μη με ρωτήσεις ποιός είναι αυτός. Η μόνη απάντηση που έχω είναι πως δεν τον λένε Κώστα, Γιώργο, Αντώνη, και Αλέξη. Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες!

Κλείνοντας.

Μην αφήσεις κανένα καρεκλοκένταυρο να σε φέρει σε βίαιη αντιπαράθεση με τον συνάνθρωπό σου. Οι απόψεις και οι πεποιθήσεις είναι σαν την κωλοτρυπίδα, όλοι έχουν από μία! Αν δεν σου αρέσει, διεγραψέ τον, αλλά σε καμια περίπτωση μην τροφοδοτήσεις την διχόνοια!

Οι παραπάνω απόψεις βγήκαν από ένα ανθρωπινό μυαλό, που όπως όλα, έχει το δικαίωμα της λανθασμένης αντίληψης. Επομένως μην τρελαινεσαι αν τα θεωρείς υπερβολή ή λάθος… μπορεί και να είναι!