Για να είμαι ειλικρινής, προσπάθησα πολύ να καταλάβω πως είναι δυνατόν, ένας άνθρωπος της επικοινωνίας να κάνει τόσο μεγάλα επικοινωνιακά λάθη. Να δημιουργεί από μόνος του τις παγίδες και να πέφτει μέσα… φλάπ! σαν ψόφιος λαγός!

Ο Αρχηγός της πολιτικής (…χωρίς Πολιτικούς, εκτός του Μάνου!) παράταξης Δημιουργία Ξανά, Θάνος Τζήμερος, εμφανίσθηκε στις ζωές μας σε αυτες τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και κατάφερε να αποκτήσει οπαδούς και εχθρούς.

Την άποψή μου, μπορείτε να τη διαβάσετε στα τελευταία, πολιτικής θεματολογίας, posts μου. (Failed… big time!, Η Δημοκρατία του… Μαλάκα, Τι ΔΕΝ άλλαξε…)

Στο post αυτό θα ήθελα να αναδείξω το πόσο βρωμερό είναι το σύστημα της πολιτικής και το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να γίνει Ιεχωβάς, κωλομπαράς ή και ανθέλληνας, αν ορισμένοι κυρίαρχοι της 4ης Εξουσίας τον πιάσουν στην ηλεκτρονική τους πένα! Η Πολιτική Επικοινωνία και ο τρόπος διαχείρησης της επικοινωνίας είναι το Α και το Ω στη προσπάθεια να αναδειχθείς… ακόμη και από  τις στάχτες σου. Είναι ένα παιχνίδι σκάκι που ο Βασιλιάς σου δε πρέπει επ’ουδενί να βρεθεί μετέωρος ή… πεσμένος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα κόμμα ή ένας οργανισμός θα πρέπει να έχει τα απαραίτητα, καταρτησμένα άτομα ώστε να αντιδράσουν άμεσα και να καθαρίσουν την όποια “ομίχλη” δημιουργείται. Σίγουρα η ομάδα αυτή και το πρόσωπο που τρώει τη λάσπη θα πρέπει να έχουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΟΜΑΧΙ! Θα πρέπει να μην ιδρώνει το αυτάκι τους και σίγουρα θα πρέπει με προσεγμένο τρόπο να διατηρήσουν τη ψυχραιμία και να αντιμετωπίσουν τον… εχθρό!

Στη προκειμένη ο εχθρός είναι ένας… Γολιάθ. Ειδησιογραφικά μεγαθήρια που είτε πληρώνονται ή απλά δε γουστάρουν την άλλαγη που, αρχικά, πρέσβευε η ΔΞ, άρχισαν να χτυπούν ανελέητα. Σε αυτά τα χτυπήματα ΔΕΝ νοείται άνθρωπος της επικοινωνία να προσφέρει με ανιδιοτέλεια το κεφάλι του με άστοχες δηλώσεις.


Τι εννοώ άστοχες:

  • Άστοχη η δήλωση: «Εάν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα: Αφήστε αυτή την χώρα να πάει στην κόλαση». Διότι η δήλωση αυτή ήρθε ως συνέχεια ενός απολογισμού για το πως λειτουργεί το Ελλαδιστάν. Ήταν όμως ικανή να χρησιμοποιηθεί από τα… αντικειμενικά media της κυβερνοχώρας ως bold τίτλος και να δώσει τις λάθος εντυπώσεις. Εντυπώσεις που σίγουρα ορισμένοι που απλά έψαχναν τι να ψηφίσουν, δεν ασχολήθηκαν να διαβάσουν το σύνολο της επιστολής και να αξιολογήσουν. Ποιά ήταν η αντίδραση; Προσωπικά δεν είδα καμία. Τουλάχιστον όχι στο μέτρο που να καταφέρει να υποβαθμίσει τη… λάσπη.
  • Άστοχη… επιστολή. Σήμερα, μετά από δύο μέρες ανελέητου σφυροκοπήματος από εχθρούς και “φίλους” ο κ. Τζήμερος αποφάσησε να μιλήσει μέσω facebook με μια επιστολή γεμάτη ειρωνία προς εκείνους που ξαφνικά το 1,59% τους φάνηκε ήττα. (Δε θα το σχολιάσω, διότι θα βρεθώ εκτός θέματος… είπαμε τις απόψεις μου για τον Τζήμερο σε posts και facebook!). Μια επιστολή που έκανε τους δημοσιογράφους να νιώθουν παιδιά σε ένα τεράστιο εμπορικό γεμάτο ΔΩΡΕΑΝ γλυκά και γλυκίσματα! Είμαι σίγουρος ότι για αρκετή ώρα θα προσπαθούσαν να ανακαλύψουν ποιό μέρος της επιστολής να βάλουν Τίτλο και πιο υπότιτλο. Βασικά ΟΛΗ η επιστολή, σημεί-σημεία τους έδινε τη δυνατότητα να “χτυπήσουν” από παντού τον κ. Τζήμερο.

Η απορία μου παραμένει. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπός να τον… χαστουκίσει (που είσαι ορε Κασιδιάρη!) και να τον συνεφέρει από την τσαντίλα που είχε;

Για να χτυπήσεις το υπάρχον σύστημα θα πρέπει να σεβαστείς (όχι να αποδεχθείς απαραίτητα) τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχουν, ως ρίζες Ελιάς, ριζώσει και συγκρατήσει το… οικοδόμημα. Σταδιακά θα πρέπει να κλαδεύεις. Με υπομονή και προσμονή και ίσως και αρκετά Lexotanil μια και τα ψυχολογικά χτυπήματα από τους “βαρώνους” είναι τέτοια που απαιτούν, όπως είπα και πριν, γερο στομάχι και καθαρό μυαλό.

Εσείς οι αναγνώστες θα πρότεινα να φιλτράρετε τη πληροφορία και να μην τρώτε τη κάθε φόλα που σας δίνουν. Ακόμη κι αν η πηγή σας φαίνεται αντικειμενική. Προσωπικά το newsbeast το έχω διαγράψει από μέσω λήψης νέων. Θεωρώ πως ο δημοσιογράφος θα πρέπει να παρουσιάζει την είδηση και όχι να την διαστρεβλώνει.