Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να μετριάσω τις όποιες συζητήσεις και σχολιασμούς περι Πολιτικής. Μετά την Φάβα Ξανά! ένιωσα την ανάγκη να απαγκιστρωθώ από τέτοιους σχολιασμούς.

Δε μπορώ να πως τα πήγα και πολύ άσχημα!

Σήμερα, διάβασα όμως κάτι που με έκανε να συνδυάσω προηγούμενα Post μου και να επαναλάβω πράγματα που έλεγα και παλαιότερα.

Αυτό που διάβασα αφορούσε την εμπειρία μιας blogger (http://bit.ly/KxvKEi) στο πάρκο στην Ευελπίδων. Δώστε λίγο χρόνο να το διαβάσετε.

Στο άρθρο αυτό βλέπουμε άλλη μια περίπτωση Ελληνάρα. Ελληνάρα όπως τον παρουσιάζει και αξιολάτρευτός Χάρυ Κλύνν στον δίσκο “Δοξάστε με”:

Το πρόβλημα μας δεν είναι η Οικονομία ή η Πολιτική, δεν είναι η Εγκληματικότητα ή οι παράνομοι μετανάστες στη Χώρα. Αυτά είναι απόρροια του γενικότερου προβλήματος. Της μπασταρδεμένης μας νοοτροπίας και προσωπικότητας. Της αγένειας και αυθάδειας που κουβαλάει ο καθένας στη δουλειά ή στο σπίτι του. Από την μαλακισμένη δημόσια υπάλληλο στη ΔΕΗ, μέχρι τον … κλεφτοκοτά ταρίφα στο λιμάνι (ζητώ συγνώμη προς τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα!).

Παραδέξου το, κρύβεις τον Έλληνα και εξωτερικεύεις τον Ελληνάρα. Τον σταρχιδιστή. Εκείνον που ενώ μπορεί δεν το πράττει, όχι από φόβο (εδώ σηκώνει άλλο post) αλλά από βαρεμάρα. Με την όποια αίτηση βοήθειας απαντάει πάντα με το “κι εγώ τι θα κερδίσω” και στο “τίποτα” απαντάει πάλι με “τίποτα”. Περιμένει καρτερικά να αλλάξει η κατάσταση που θα ξεσήκωνε και τα μυρμήγκια και την ώρα της ψήφου, επιστρέφει στο καβούκι του και μπροστά στη τηλεόραση μουντζώνει τους ίδιους που ο ίδιος έφερε επάνω.

Αν περιμένετε από Αντώνη, Αλέξη, Βαγγέλη και τα λοιπά κοθώνια της Πολιτικής μας να σε σωσουν Ελληνάρα μου, τότε θα πρέπει να περιμένεις πολύ. Διότι και αυτοί Ελληνάρες σας κι εσένα είναι!

 Πρέπει πρώτα να αλλάξεις τη δική σου νοοτροπία, ωστε να αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει να γίνεις πάλι Έλληνας και να διώξεις παντελώς από μέσα σου, την κουτοπονηριά σου. Μόνο έτσι θα σωθεί αυτός ο τόπος και από καταραμένος θα γίνει ευλογημένος και πάλι.

Όμως Ξεχνάς! Ξεχνάς πολύ εύκολα. Όσο Ξεχνάς, τόσο Πιστεύεις και στην παπάρα που σου λέει ο καθένας. Άνοιξε τα μάτια και την ψυχή σου και δες καλύτερα.

Πρώτα κατηγόρησε τον εαυτό σου και μετά θα έχεις το κάθε δικαίωμα, εφ’όσον είσαι σωστός εσύ να κρίνεις και να κατακρίνεις τα κακώς κείμενα. Αν δεν αλλάξεις, τότε πάλι θα σε έχουν στη σφαλιάρα οι κάθε τυχαίοι που η καταστάσεις τους έχουν φέρει να σε… “δουλεύουν”.

Σταμάτα να ψάχνεις τρόπο να σβήνεις τις κλήσεις και πάρκαρε νόμιμα, σταμάτα να κλέβεις στο ταξίμετρο, να κλέβεις στην εφορία, και δήλωσε την αλήθεια. Απαίτησε τότε με τη σειρά σου καλύτερη ζωή και σταμάτα επιτέλους να μιζεριάζεις. Διότι η μιζέρια σου δεν είναι για τη ποιότητα της δικής σου ζωής αλλά για την ποιότητα του γείτονα!

Σταμάτα να είσαι το “γρασίδι” που ο κάθε Ελληνάρας παρατάει το αυτοκίνητό του. Γίνε το χέρι που θα καλέσει την Τροχαία, γίνε η Φωνή που θα φέρει την ισορροπία… ΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ και πάλι!