Ξεκίνησε για πολλούς από απορία και σε κάποιο σημείο έγινε πραγματική μανία. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις μια πετυχημένης ιδέας… έγινε κλώνος. Κυρίες και Κύριοι σας παρουσιάζω τη περίπτωση των villes applications. Όλων δηλαδή εκείνων των παιχνιδιών με τη κατάληξη ville… cityville, farmville, κτλ.

Η…πλοκή του παιχνιδιού ιδιαίτερα απλή, φτιάξε τη μικρή σου πόλη και κάνε την Μεγαλούπολη, ξεκίνησε τη φάρμα σου ως απλός γεωργός και γίνε ένας… μεγαλό-αγρότης! Βέβαια στη τελευταία περίπτωση δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγεις στους δρόμους και να “κόβεις” τη χώρα στα δύο!

Αν ρωτήσεις όλους εκείνους που ως πιστοί…επαγγελματίες, χτίζουν και φυτεύουν, θα σου πουν ότι αυτά τα παιχνίδια σου δίνουν συνέχεια λόγους να συνεχίσεις να παίζεις και να φτιάχνεις και κάτι διαφορετικό, κάθε φορα. Σου δίνουν λόγω να παραμείνεις στο παιχνίδι. Ξέρετε κάτι; Αυτό στη γλώσσα του Marketing έχει ορισμό και λέγεται loyalty!

Loyalty στο χτίσιμο και στη δημιουργία πόλης, πάρκου, εκκλησίας, βιβλιοθήκης, μπρόκολου, πατάτας, σιταριού! Όλοι αυτοί οι εκκατομύρια παίχτες είναι “πιστοί” στο παιχνίδι και στο αποτέλεσμα που έχει αυτό για εκείνους και τους… “γείτονες”.

Κατανοητό; Ωραία… τώρα πάρτε την ιδέα και βάλτε την σε ένα νέο επίπεδο. βάλτε μπροστά από το ville την εταιρεία σας, και δημιουργήστε, μαζί με τους πελάτες σας, τη πόλη που αξίζει να ζεις. Δώστε loyalty bonus τόσο ως μέρος του παιχνιδιού όσο και ως πραγματικά δώρα και μάθετε κάτι παραπάνω για τους πελάτες/παίχτες σας. Δοκιμάστε νέες ιδέες και πάρτε σημαντικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχεται. Δημιουργήστε δηλαδή μια micro society και αφουγραστήτε μέσω μιας μικρής πολής τις ανάγκες των πελατών σας μα και τα αποτελέσματα των υπηρεσιών σας.

Δύσκολο; Δε νομίζω. Η επανάσταση των Social Media έχει πολλά προσωπά, τα ville clones είναι ένα από αυτά! Τολμήστε και δημιουργήστε το δικό σας!

Για περισσότερες πληροφορίες… αφήστε μήνυμα παρακάτω ή επισκεφθείτε την ZartaVille στο CityVille!