Όταν ήμουν μικρός απέκτησα μια προσωρινή κακιά συνήθεια… έκλεβα… τσίχλες, καραμέλες από το περίπτερο της γειτονιάς. Έπρεπε ο αδερφός μου να λάβει μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα από τον περιπτερά (νομίζοντας ότι εκείνος είχε κάνει τη… λαμογιά) για να συνέλθει το 6-7χρονο μυαλουδάκι μου. Ένιωσα τέτοια ντροπή και τσαντίλα για τον εαυτό μου, που ακόμα το θυμάμαι. Δεν ήταν ένας άμεσος τρόπος παραδειγματισμού, αλλά ακόμη και έμμεσα εμένα με στιγμάτισε… και ήταν ένας καλός στιγματισμός για την μετέπειτα ζωή μου.

Το περίπτερο δεν υπάρχει πια, έχει χτισθεί εδώ και χρόνια μια πολυκατοικία. Όποτε όμως περνάω από εκεί, θυμάμαι το μάθημά μου και σκέφτομαι πως αυτό το παράδειγμα θα μπορούσε να ωφελήσει κι άλλους. Πως ο ρόλος του περιπτερά θα προσγείωνε άλλα “μυαλά” σήμερα.

Εχθές κατάφερα για 5′ να διαβάσω διάφορα status από φίλους στο facebook. Σε ένα από αυτά, η γυναίκα μου έβριζε τους Κυβερνώντες για τη πρόταση μείωσης του επιδόματος ανεργίας κατά 20%. Επίσης, τη χαρά που είχαν ορισμένοι (αφελής κατά την ταπεινή μου γνώμη) για τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού.

Συνειδητοποίησα λοιπόν, το εύλογο. Το επίδομα ανεργίας, η μείωση του αφορολόγητου, η μείωση του ελάχιστου μισθού είναι θέματα που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να απασχολήσουν ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό ΓΟΥΡΟΥΝΙ. Απλούστατα διότι σε αυτή τη θέση δε θα βρεθούν ποτέ. Ενώ ο 13ος και 14ος είναι ένα μείον και στη δική τους τσέπη.

ΚΛΕΒΟΥΝ… εξακολουθούν να ΚΛΕΒΟΥΝ λοιπόν από τον λαό και διατηρούν (κατά την ταπεινή μου γνώμη προσωρινά) ένα έσοδο ώστε να ικανοποιήσουν το 40-50% των πολιτών, εκείνων δηλαδή των αφελέστατων και ηλιθίων Ελλήνων που στις επόμενες εκλογές θα τους ψηφίσουν. Παράλληλα, διατηρούν τα δικά τους κεκτημένα και έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να παρουσιάζονται ορισμένοι εξ αυτών ΣΩΤΗΡΕΣ!

Ποιός ο παραδειγματισμός προς αυτά τα κτήνη αγαπητέ αναγνώστη; Μια σφαλιάρα; Ένα γιαούρτι; Μια ΚΡΕΜΑΛΑ έξω από το λίκνο της Δημοκρατίας, μπας και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ οι υπόλοιποι;

Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος της βίας. Ένιωθα πως η περίοδος που ζούμε δε θα πρέπει να έχει ως τρόπο έκφρασης και δικαίωσης τη βία. Πλέον όμως δε ζω στο 2012. Τα μέτρα, οι ιδέες, η αντιμετώπιση και η πολιτική τους με στέλνει αρκετές δεκαετίες πίσω, ίσως και αιώνες. Τότε που η γκιλοτίνα ήταν ο δικαστής και εκτελεστής εκείνων που βίαζαν το λαό. Φοβάμαι λοιπόν, πως η συμπεριφορά τους, η κοροϊδία τους θα φέρει ανθρώπους σαν εμένα στη φάση της παράνοιας.

Βλέπεις να μαζεύουν τα εκάστοτε λαμόγια της επιχειρηματικής Ελλάδας, να τους βάζουν ένα πρόστιμο του κώλου και να τους αφήνουν ελεύθερους. Ακούς για κατάχρηση δημοσίου χρήματος από δήθεν Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους, ανθρώπους της σφαλιάρας και λες “δε με νοιάζει… φτάνει τα λεφτά να επιστραφούν”. Νιώθεις όμως να σου λείπει κάτι… κάτι πιο μεγάλο…

Είναι σα να έχεις μπροστά σου αθερίνα, ενώ ξέρεις ότι η Κουζίνα έχει… Ξιφία!

Δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό-κοινοβουλευτικό-κομματικό ΓΟΥΡΟΥΝΙ (συγνώμη 4ποδο ζωάκι μου!) να μπαίνει μέσα. Γ Ι Α Τ Ι; (Αυτή τη στιγμή παίζει στο ραδιόφωνο το People have the Power της Patti Smith)

[tube]W8C9U7pMvmc[/tube]

Γιατί ο Τσουκάτος που δήλωσε ότι τα πήρε από Siemens δεν είναι μέσα; Γιατί ΟΛΟΙ οι πρώην Υπουργοί Αμύνης με τις μίζες και τις λαμογιές δεν είναι μέσα; Γιατί ο Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ της pro 2004 περιόδου έχει εξαφανισθεί από προσώπου Γής… αλλά δεν είναι μέσα!

“Φάγανε, φάγανε…”

[tube]_OU9uQJz9RQ[/tube]

Μη κουράσω άλλο… Πρόταση:

Από τις επόμενες εκλογές και για τα επόμενα 8 χρόνια όποιος επιθυμεί να ακολουθήσει το δρόμο της πολιτικής να γνωρίζει πως θα ασκεί λειτούργημα. Θα έχει δωρεάν μεταφορά με τα ΜΜΜ, δωρεάν με ΚΤΕΛ, δωρεάν με Οικονομική θέση σε πλοίο και δωρεάν 12 αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο με αεροπλάνο. Δεν θα έχει μισθό. Θα τρώει δωρεάν στο εστιατόριο της Βουλής. Δε θα έχει τη δυνατότητα λήψης κανενός δώρου και αν δεχτεί θα πρέπει άμεσα να απολυθεί. Εκεί σας θέλω λαμόγια… θα κατεβείτε ξανά εκλογές…;

Αυτό το νόμο express θα τον ψηφίσετε κύριε ΠΑΠΟΥΛΙΑ;

Μέχρι τότε όμως διακοπή πληρωμών σε όλους τους Βουλευτές, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους πρώην Υπουργούς και Υφυπουργούς… ε! Νομίζω πως κανα δις θα το μαζέψουμε!!!

Ζωή σε μας!