Έχω μιλήσει πολλές φορές για την πολιτική στο blog και πάντα τα έχωνα στους πολιτικάντιδες… Έ! Αυτό το post δεν θα διαφοροποιηθεί καθόλου!

Cpt. Κωνσταντίνος Σωτηρίου Ζαρταλούδης

Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός και έγινε πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Αν δεν καταλάβατε τι ακριβώς έγραψα, επιτρέψτε μου να το επαναλάβω με bold αυτή τη φορά. Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός και έγινε πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού.

Η ναυτοσύνη πάει πρώτα και μετά ακολουθεί ο βαθμός. Αυτό, μπορεί ο ίδιος να μην μου το είπε με λόγια, αλλά οι πράξεις του και η ζωή του πάνω στο πλοίο μα και στη στεριά μου το πέρασαν στις φλέβες μου. Η ναυτοσύνη, δεν είναι κάτι απλό. Δεν διδάσκεται στα βιβλία και στις σχολές, αλλά αποκτιέται από στιγμές. Δεν έχει σημασία να είναι δύσκολες. Άλλωστε τη θάλασσα ο ναυτικός, πρώτα την σέβεται, μετά την αγαπά και στο τέλος, πριν την αποχωριστεί, μπορεί και να την μισήσει. Όχι για τις εμπειρίες που του έδωσε, αλλά για εκείνες που του στέρησε.

Ο πατέρας μου δεν μίσησε τη θάλασσα. Νησιώτης, καραβοκύρης και οικογενειάρχης, τη σεβάστηκε, όπως και εκείνη εκείνον. Στον Πειραιά, το όνομά του το πρόφεραν με καμάρι οι φίλοι του και με ιδιαίτερο σεβασμό οι συνάδελφοί του. Διότι πρώτα ήταν ναυτικός και μετά πλοίαρχος. Πρώτα νοιαζοταν για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος και μετά για τα παλιοσίδερα. Τα ρίσκα δεν του έλειψαν, άλλα όποτε τα έπαιρνε το έκανε μετά από σκέψη και κουβέντα. Κουβέντα με τους συναδέλφους, τον Άνεμο και τη Θάλασσα. Διότι ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται…

Έλληνας Ναυτικός

Το παραπάνω δεν το έγραψα για να τιμήσω τον πατέρα μου. Αυτόν τον τιμω την κάθε στιγμή που αναπνέω. Το έγραψα για να σας κρατήσω σε αυτό το post και να διαβάσετε τη συνέχεια και να δείτε το παρακάτω video.

Ναυτικοί δεν ήταν εκείνοι που βουλιαζαν εν γνώση τα καράβια που κυβερνούσαν ή που την “έκαναν” για να “συντονίσουν” τη διαδικασία διάσωσης. Ναυτικοί και δη Έλληνες ναυτικοί είναι κάτι τυπάκια σαν εκείνους που κατάφεραν να δέσουν στη Κίμωλο. Να αφήσουν κόσμο στο νησί και να παραλάβουν κόσμο από το νησί. Ναυτικοί είναι εκείνοι που καθημερινά παλεύουν με τα κύματα. Ναυτικοί είναι εκείνοι που έφερναν παλαιότερα συνάλλαγμα στη πατρίδα. Ναυτικοί είναι εκείνοι που στήριζαν το ΝΑΤ και τον Έλληνα Ναυτικό. Αυτοί είναι οι Ναυτικοί κκ Υπουργέ Ναυτιλίας, Υπουργέ Οικονομικών, Πρωθυπουργέ.

Για αυτούς θα πρέπει να παλεύετε και όχι για τα συμφέροντα των ψήφων σας!

Δειτε το παρακάτω video και θα διαπιστώσετε πόσο καλά γνωρίζει ο Έλληνας Ναυτικός το Αιγαίο και τα λιμάνια του. Τιμήστε τους και χειροκροτήστε τους.

Τώρα ας φανταστούμε όλοι πως θα ήταν η Κίμωλος (και άλλες δεκάδες Ελληνικών λιμανιών) αν οι Ακιδες, Γιωργάκιδες, και οι λοιποί τυχάρπαστοι που μας κυβερνούσαν έδιναν λεφτά αντι για F16 και μίζες σε επενδύσεις για καλύτερα λιμάνια.

Μην ξυπνησετε θα απογοητευθείτε! ReBranding Greece… my ass!

Καληνύχτα σας!