Ένας πανικός, μια και ξαφνικά ανακαλύφθηκε πως στην Ουγκάντα ζει και βασιλεύει ένα μοίασμα της κοινωνίας, ένας και καλά επαναστάτης που το μόνο που κάνει είναι να σκοτώνει, να βιάζει και να εξαφανίζει μικρά παιδιά. Τα αγόρια τα χρησιμοποιεί ως στρατιώτες του και όσα δεν τον ακολουθούν απλά τα δολοφονεί, ενώ τα κορίτσια τα χρησιμοποιεί ως δούλες, αντικείμενα σεξουαλικής ικανοποίησης και… εν τελει τα δολοφονεί.

Ένας κοινός φονιάς, ένα ανήθικο και απεχθές ανδρίκελο.

Αλήθεια, πόσο καιρό τα κάνει όλα αυτά; 1 χρόνο, 2 χρόνια… 5; Μάλλον παραπάνω. Το 2011 όμως τον ανακάλυψαν οι Αμερικάνοι και όπως πάντα για κάτι που συμβαίνει χιλιάδες μιλια μακριά από την τελευταία επίσημη συνοριακή γραμμή τους, οι Αμερικάνοι γίνονται ευαίσθητοι.

Μη με παρεξηγείτε, ο Kony ή όπως στο διάολο λέγεται αυτή η μαριονέτα, αν κάνει πράγματι όλα όσα του καταλογούν θέλει σκότωμα και τεμαχισμό του σώματός του για να το φάνε τα άγρια ζώα στις ζούγκλες της Ουγκάντα. Ειδικά όταν παρουσιάζεται ως Επαναστάτης. Μια λέξη ιερή που δυστυχώς από στη κοινωνία μας πολλοί την έχουν χρησιμοποιήσει χωρίς να τους αξίζει ούτε ένα γράμμα από αυτή!

Ο λόγος που γράφω αυτό το post είναι για να θυμίσω στους αγαπητούς, εύαίσθητους, Αμερικάνους πως ποτέ δεν έφτιαξαν ένα video για τα παιδιά του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Σερβίας, του Βιετνάμ και της Παλαιστίνης. Ποτέ δεν δημιούργησαν μια εκστρατεία για να δικασθεί και καταδικασθεί το στρατιωτικό και πολιτικό κομμάτι που αποφάσησε πως η αιτία για την 11/9 ήταν τρομοκρατική οργάνωση στο Αφγανιστάν (ποτέ δεν αποδείχθηκε) ή ακόμη περισσότερο για τα όπλα μαζικής καταστροφής που ποτέ δεν υπήρξαν στο Ιράκ. Σίγουρα σε αυτές τις χώρες δεν υπήρχε ελευθερία και δημοκρατία (λες και σε αυτές τις Δημοκρατικές χώρες που ζούμε, έχουμε ελευθερία και δημοκρατία!) αλλά οι λόγοι για ένα πόλεμο και για στιγνές δολοφονίες αθώων και ενόχων, θα έπρεπε σε χώρες που πρεσβεύουν τη δημοκρατία να είναι ορθοί και όχι κατασκευασμένοι.

Στο παρακάτω video θα δείτε την αγωνία ενός αμερικάνου πατέρα για τον κόσμο που φέρνει το παιδί του. Την αγωνία για το πως θα λυτρωθούν χιλιάδες παιδιά στην Ουγκάντα… Όταν όμως είδα να έχει το θράσος να ζητήσει τη συμβολή και την πολιτική πίεση από τον George W. Bush τότε κατάλαβα.

Οι επικριτές της συγκεκριμένης εκστρατείας θεωρούν πως άλλα… δάχτυλοι κινούν αυτή την εκστρατεία. Είναι η προσπάθεια να νομιμοποιηθεί για “ανθρωπιστικούς” λόγους μια στρατιωτική συμμετοχή. Τραβηγμένο; Προσωπικά θεωρώ πως ΚΑΘΟΛΟΥ. Το ίδιο παραμυθάκι με το Αφγανιστάν και το Ιρακ είναι. Πάλι και εκεί ένα σκατόψυχο ανδρίκελο που με χορηγό (είτε οικονομικό ή ηθικό) τους σημερινούς καταδικαστές του, αλώνιζε μια Χώρα και τη κρατούσε κάτω από το φόβο. Ξαφνικά ο Kony είναι από asset σε liability, για να τα θέσω και αμερικάνικα και μέσω (ίσως) μιας ειλικρινής κραυγής απελπισίας ανθρώπων που θέλουν να προστατέψουν παιδιά, ένας Δυτικός στρατός θα κατέβει (αν και νομίζω ήδη έχει κατέβει) να σώσει…

Προσωπικά θα δώσω ένα μεγάλο μπράβο στην επικοινωνιακή ομάδα που έτοιμασε, οργάνωσε και δημιούργησε την όλη… εταιρική εικόνα του KONY 2012. Θα πρότεινα μάλιστα στο μελλοντικό (μοναδικό υποψήφιο) Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (Ευάγγελο Βενιζέλο… η Οικογενειοκρατεία καλά κρατεί στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα!) να χρησιμοποιήσει αυτή την ομάδα για τη δική του (και του Κόμματός του) πολιτική εικόνα. Μια και μια κατάσταση κατάφεραν να την κάνουν Παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί από τον κόσμο να πει ΝΑΙ σε κάτι ανήθικο… όπως είναι ένας Πόλεμος ή μια επανέκλογή μια μερίδας πολιτικών που θα έπρεπε να σάπιζαν ήδη στις φυλλακές.

Πλέον, βλέποντας τέτοιες… παραγωγές κρατάω πολύ μικρό καλάθι. Εύχομαι και ελπίζω (αν όλες αυτές οι κατηγορίες για τον Kony είναι αληθινές) να βρεθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα η ίδια η Χώρα και ο Λαός της να τιμωρήσει με παραδειγματικό και Δημοκρατικό τρόπο αυτό το ανδρίκελο. Όμως δε θα επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνω “ελαφρά τη καρδία” δικαστής και να δώσω χάρη σε πολιτικές στρατιωτικής εξωτερικής πολιτικής.

Θα υποστήριζα 100% μια τέτοια πρακτική αν έβλεπα τουλάχιστον τους Αμερικάνους να κυνηγούσαν κάποιο από τα καθίκια που έζησαν στο Λευκό Οίκο και έστειλαν τα “δικά τους” παιδιά να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για Πετρέλαιο, Αποπροσανατολισμό και Παγκόσμια Κυριαρχεία…

By the way… δεν είμαι ούτε αναρχικό (με την έννοια που οι ψευτό-Ελληνο-Αναρχικοί δίνουν) ούτε ΚΚΕς, ούτε Αντι… Είμαι σκεπτόμενος άνθρωπος που βαρέθηκε να τρώει τις φόλες των media και των ανήθικων Κρατών που τα εκπροσωπούν.