Εδώ και μερικά χρόνια με μεθοδικούς και άρτια επικοινωνιακούς τρόπους, δημιουργείται η εντύπωση πως όποιες ενέργειες και αν πράξει ο νοήμων πολίτης, τα πράγματα δεν δύναται να αλλάξουν.

Η πρώτη φορά που προσωπικά σάστισα και θεώρησα πως ακόμα και 2Μ άνθρωποι να κατέβουν στους δρόμους της Αθήνας και 100πλάσιοι στους δρόμους του πλανήτη, δε πρόκειται να αλλάξει το ρου που έχουν ορίσει οι… Πλανητάρχες ήταν με τον πόλεμο στο ΙΡΑΚ. Ο κόσμος (ακόμη και οι φιλοπόλεμοι Αμερικάνοι) αντέδρασε, αντέδρασε μαζικά. Διαδήλωσε για την Ειρήνη… μα τελικά το πετρέλαιο θριάμβευσε για άλλη μια φορά. Το γελοίο στην όλη φάση ήταν ότι ο Bush ξαναβγήκε στις Εκλογές.

Αυτή ήταν και η απόδειξη σε όλους εκείνους της “Νέας Τάξης Πραγμάτων” ότι η μαζική και σπασμωδικά οργανωμένη αντίδραση δε δύναται να διατηρηθεί και είναι σίγουρο πως θα καταλαγιάσει.

Μετά είχαμε τη περίπτωση του Αλέξη, η αφορμή για όλες εκείνες τις μικρές στιγμές που είχε ο καθένας μας με τα όργανα ασφαλείας. Η αγενής και βαριεστημένη αντίδραση όταν ζητάς μια επικύρωση, η δήθεν εξουσία που κατέχουν όταν σε σταματήσουν στο δρόμο για έλεγχο, το ξυλίδι στις πορείες και η παρανομία εκ των έσω. Όλα αυτά “άρπαξαν” και “βρόντηξαν”. Κακά τα ψέματα, η κατάσταση της 6ης Δεκεμβρίου ήταν η αρχή (και άσε να λένε οι… Καστανιέτες, οτι οι Έλληνες κοιμούνται!).

Τώρα… Αγανακτήσαμε!

Τώρα (μάλλον) απαιτούμε:

  • Την ψυχική μας ηρεμία
  • Τη διαγραφή χρεών. Αρκετά έφαγαν οι Τράπεζες και τα “φιλικά” μας Κράτη
  • Την εξονυχιστική και ανεξάρτητης αρχής έρευνα για ΟΛΟΥΣ εκείνους που τα τσέπωσαν στη ΒΟΥΛΗ από το 1980 και μετά. Για την όποια παρανομία ανακαλυφθεί να μην υπάρχει καταδίκη με αποτέλεσμα φυλάκισης (αρκετά μας έφαγαν!) αλλά δήμευση περιουσίας και μάλιστα με Χουντικά πρότυπα… μέχρι και τα εγγόνια τους να πληρώσουν.
  • Την εγγύηση πως ΠΛΕΟΝ οι πολιτικοί θα είναι λειτουργοί και όχι εργαζόμενοι, ώστε αυτός ο τόπος να αναπνεύσει ξανά.

Απόψε, θα είμαι και εγώ εκεί. Ένας πολίτης στης υπηρεσίες της Πόλης του, της Πατρίδας του μα κυρίως στο μέλλον του. Αν και μετά από αυτή την “ειρηνική εξέγερση” δεν δούμε προκοπή… τότε πραγματικά ο λαός είναι καταδικασμένος… και η λύση, δυστυχώς θα έρθει από εκείνους που λατρεύουν τη ΒΙΑ. Τότε, δυστυχώς, θα πρέπει να αποχωρήσουμε για… άλλο πλανήτη!

Εσύ τι θα κάνεις απόψε;

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Z0GFRcFm-aY[/tube]