Τα σημάδια είχαν παρουσιαστεί πολύ νωρίς, αλλά είχα την ελπίδα πως τέτοια λάθη επικοινωνιακά (ειδικά από άνθρωπο της επικοινωνίας) δεν θα έφερναν και αντίστοιχα Πολιτικά.

Τελικά αποδείχθηκε φούσκα η Πολιτική χωρις Πολιτικούς, διότι με το να ζητάς από έναν Πολιτικό δεινόσαυρο να είναι μέντορας ενός κόμματος καταργείς την ίδια την ιδέα. Αυστηρός; Ίσως. Ίσως και όχι πολύ!

Νιώθω “βιασμένος” (και όσο κι αν το ρίχνουν κάποιοι στο χαβαλέ καταλαβαίνουν απολύτως τι εννοώ). Την ιδέα Πολιτική χωρίς Πολιτικούς ή να το θέσω ποιο σωστά, Κυβέρνηση χωρίς Πολιτικούς την επεξεργαζόμουν εδώ και 3 χρόνια. Δεν είμαι σίγουρα ο μόνος αλλά σίγουρα δεν είμαι… ΜΑΝΟΣ. Βλέποντας όμως έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει στη ζωή του και έχει ιδέες που κολλούσαν στις δικές μου, είπα “Ναι! Αυτό είναι το Κόμμα που θα ψηφίσω και που ανοιχτά θα υσποστηρίξω”… ΦΕΥ!

Στη περίοδο της προεκλογικής Κωλοτούμπας, οι… αρχηγοί βάλθηκαν να κοντραριστούν, όχι σε ιδέες αλλά σε μικροπολιτικές Κωλοτούμπες. Ως νέος Σαμαράς, αλλά με περισσότερα δικαιώματα (άλλωστε αυτός δημιούργησε την… Δημιουργία, δεν την πήρε από κανέναν άλλο) έκανε πολλαπλά πηδήματα. Από τη μια δήλωνε με ήρεμο πάθος πως υπάρχουν σοβαρές αποστάσεις στα πιστεύω μεταξύ Ντόρας, Μάνου και ΔΞ και ότι αν και συζητήθηκε δεν βρέθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (αρχηγία standard!) για τους… αρραβώνες και από την άλλη ρητορείες και δοκίμες με… δοκίμια για το πόσο μεγάλος πολιτικός είναι άλλος ένας από εκείνους που έβαλαν την υπογραφή τους ως Υπουργός Οικονομίας στο ξεπεσμό της Χώρας (όμορφοι οι πεζόδρομοι, το Αττικό Μετρό και τα λοιπά του Χωροταξίας… το πρόβλημα όμως είναι Οικονομικό κύριοι!!!).

Δυστυχώς για δεύτερη φορά στη ζωή μου είπα “δεν μου κοβότανε το χέρι!”. Με επιστολή που περισσότερο φάνταζε ανέκδοτο, προσπάθησε το νέο Πολιτικό πρόσωπο της χώρας να παρουσιάσει την Κωλοτούμπα ως πιρουέτα! Εγώ το κουτόχορτο δεν θα το φάω πάλι. Δεν μπορώ να σκεφτομαι ότι δίνω την ψήφο μου σε ένα σχήμα που:

  1. Δεν έχει σταθερές θέσεις
  2. Ο ένας εκ των δύο απερίφραστα δήλωσε πως με επιστροφή του Νο 4 χειρότερου Πρωθυπουργού (Κ. Καραμανλή) στην αρχηγεία της ΝΔ θα επέστρεφε πάραυτα.
  3. Ο ένας εκ των δύο από την διεκδίκηση της Αρχηγίας στη ΝΔ (τέλος ’80), προχώρησε στο Επικρατείας (που αλλού!) του ΠΑΣΟΚ, στη δημιουργία νέας Πολιτικής δύναμης (Δράση), στο κρέμασμα αυτής με προσπάθεια συνεργασίας με Ντόρα και εφόσον ο Κωλοτούμπας Νο 2 του την πήρε μέσα από τα χέρια… στη συνεργασία με ΔΞ. Αλήθεια αν μπει στη Βουλή πόσο πάτε στοίχημα η συνεργασία με ΝΔ… Με βάση τα παραπάνω… δίνω 1.11!!!
Δικαιώμα όλων είναι να κάνουν ό,τι καλύτερο πιστεύουν και ολοψυχα τους εύχομαι να μην στεναχωρηθούν πολύ. Εγώ όμως δε θα μπορέσω να υποστηρίξω κάποιον, που πλεον τον θεωρώ δοσίλογο. Επομένως -1 ψήφο από εμένα, διότι Δημιουργώ καλύτερα από άλλου!

Κοιτώντας λοιπόν πίσω, δίνω μια απάντηση στον ίδιο μου τον εαυτό, το φώς στο τούνελ δεν ήταν η Δημιουργία Ξανά! φίλε Νίκο, απλά ο Τζήμερος είχε ανάψει το τσιγάρο του και σε μπέρδεψε η φλογα!

Update: Εννοείται πως ό,τι έχω γράψει σε προηγούμενα post δεν διαγράφονται. Εξακολουθώ να είμαι άνθρωπος που θέλει να πάει Μπροστά και όχι Πίσω, για αυτό και πιστεύω στην Πολιτική χωρίς Πολιτικούς!