http://www.zartaloudis.gr/?p=62

Ήταν το δεύτερο post στο blog  μου και αποφάσησα να το θυμήσω, μια και η ανοργανωσιά αυτής της χώρας και ο “ωχ-αδερφισμός” μας έχουν φτάσει σε σημείο να μην μας εμπιστεύεται ούτε το παιδί μας.

Πραγματικά, πως μπορεί αυτή η χώρα να προοδεύσει αν για τον κάθε νόμο που ορίζει το κράτος δεν υπάρχει υλοποίηση; Από τον πιο απλό μέχρι τον πιο δυσβάσταχτο και πολύπλοκο;

Έσκουζαν όλοι οι… μεγαλοεπιχειρηματίες, πως το μέτρο του καπνίσματος επιφέρει αισθητή μείωση στους τζίρους και στα κέρδη τους… χάνουν οι καημένοι…

Χάνουν με 12€ το ποτήρι το κρασί σε γνωστό bar του Κολωνακίου, με την μπύρα στα 5- 8€ το μπουκάλι στα λοιπά μπαράκια, με χρεώσεις που το κέρδος που επιφέρουν είναι και 300% παραπάνω. Έχουν θράσος και σε ορισμένους μαλάκες (μέσα κι εγώ!) που δεν αντιστέκονται, δεν βάζουν μόνοι ένα λουκέτο στο πορτοφόλι τους, αυτό το θράσος μεταφράζεται σε αρκετά €υρουδάκια στο τσεπάκι τους. 

Όλοι εκείνοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες της κόκας, του τραμπουκισμού και της λαμογιάς, που πλασάρονται τώρα στη κοινωνία ως τα θύματα μιας κρίσης. Αυτοί έχουν γραμμένο στους όρχεις τους το Κράτος και κατ’επέκταση τον πολίτη. Αλλά ο πολίτης ως ΖΩΟ που είναι τους τα ακουμπάει για να πιεί τον καφέ των 0,49€ (και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λέω) στη τιμή των 3,5-6€. Do the math!

Γυρνώντας πίσω από εκεί που ξεκίνησα, θα ήθελα να μάθω ΠΟΤΕ επιτέλους θα κινηθεί το κράτος και θα αρχίζει να κόβει κλήσεις και να κλείνει μαγαζιά που δεν σέβονται τους κανόνες. Πότε θα υπάρχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τήρηση και αποδοχή των κανόνων, ώστε η Κοινωνία να μην είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά ένα σύστημα που θα διέπεται από σεβασμό, προστασία και ασφάλεια;

Μάλλον ΠΟΤΕ! Ο Έλληνας δεν αλλάζει και, πραγματικά εύχομαι να βγώ λάθος, αυτό φαίνεται σε δημοσκοπήσεις και θα αποδειχθεί σε μελλοντικές Εκλογές. 

Μέχρι τότε εδώ θα είμαστε και θα χώνουμε μπινελίκια… Ρουφιάνος όμως δε ξέρω για πόσο καιρό δε θα γίνω… Κάποια στιγμή θα καταγγείλω μαγαζί που επιτρέπει το κάπνισμα όσο κι αν με στεναχωρεί αυτό.