Κοιτώντας μερικά post παραπίσω, θα διαπιστώσει κανείς πως στο πρώτο κάλεσμα για αγανάκτηση ο Νίκος ήταν παρόν. Προνόησα όμως, σε αυτά τα post να θέσω εαυτό εκτός από μια απλή διαμαρτυρία, από κομματικές ταυτότητες και γενικότερα από τις όποιες δήθεν ενέργειες που εν τέλει όλος ο νοήμων κόσμος είδε. Τα είδαμε όχι μέσω των «ανεξάρτητων» (ναι! καλά!) ΜΜΕ αλλά με τα ίδια μας τα μάτια:

  1. Γλεντάκι στο Σύνταγμα. Η μάζωξη θα μπορούσε να ήταν τα πάντα εκτός από γλέντι. Ο κόσμος που βρισκόταν κάτω, έτρωγε το «βρώμικό» του, αγόραζε laser  για να κάνει πλάκα με το κτίριο της Βουλής, χόρευε, τραγουδούσε, έπινε μπύρες, «έπινε» ό,τι έβρισκε και γενικότερα βρισκόταν σε μια «έκρυθμη» διασκέδαση!
  2. Η Εκκλησία του Δήμου… άνοιξε ξανά! Άνοιξε για όλους; Δε νομίζω. Αν ακουγόταν κάτι που δε βόλευε τους κρυφο ΠΑΜΕ τότε άρχιζαν τα τραγούδια κι οι χοροί! Κάμια αποφαση δεν πάρθηκε! Καμία ιδέα (όχι κομματική αλλά αυστηρώς πολιτική) δεν αναπτύχθηκε.
  3. Camping «Η Πλατεία». Μια νέα επιχειρηματική ιδέα ξεκίνησε δειλά δειλά να οργανώνεται στη κεντρική πλατεία της Αθήνας. Τολμώ πάντως να δώσω εύσημα: για την πολύ καλή οργάνωσή του, τον άρτιο διαχωρισμός των θέσεων, τη καθαριότητα (που πέραν του ειρωνικού ύφους, οι οργανωτές πράγματι άφηναν πίσω τους, το πρώτο καιρό, μια πεντακάθαρη πλατεία… μέτα ήρθαν οι «μόνιμοι»)

…και μετά ήρθαν οι κάφροι, οι ρουφιάνοι, τα παιδιά του κράτους, για να φέρουν το τέλμα… και μετά κι από αυτούς ήρθε το… καλοκαίρι.

Αλήθεια, εν καιρό πολέμου υπήρχαν καλοκαιρινές διακοπές! 

Κακά τα ψέματα, η έννοια των Αγανακτισμένων κατέληξε να αλλοιωθεί, να γίνει μια… «Επανίδρυση», «Αλλαγή», κτλ, έννοιες που η σημασία τους είναι ιδιαίτερη, μα τα πολιτικά τετράποδα της χώρας την έχουν αλλοιώσει, την έχουν ξεπουλήσει.

Οι Αγανακτισμένοι θα έπρεπε να είναι και μέσα και έξω ακομματιστοι. Θα έπρεπε να είναι περισσότερο πραγματιστές. Θα έπρεπε να βγάλουν από τα «σπλάχνα» τους μια νέα πολιτική δύναμη. Θα έπρεπε να έχουν ένα ηγέτη. Το μόνο που είχαν τελικά ήταν… όμορφες διακοπές!

Καλό Χειμώνα τους εύχομαι, για τους λοιπούς, καλή συνέχεια καλοκαιριού!

 

ΥΓ.: Η κριτική είναι πολύ εύκολη να γίνεται. Το θέμα είναι να έχεις το θάρρος να προσφέρεις εναλλακτικές. Η δική μου είναι τόσο απλή και τόσο δύσκολη: Νέα Πολιτική Δύναμη, από ανθρώπους που έχουν γνώση στα διάφορα κομμάτια της Κοινωνίας:

  • Ο Υπουργός Ναυτιλίας να είναι Ναυτικός
  • Ο Υπουργός Παιδείας να είναι Παιδαγωγός
  • Ο Υπουργός Οικονομίας να είναι Οικονομολόγος κ.ο.κ.

Φέρτε πετυχημένο, τεχνοκράτη CEO να στρώσει την Εθνική Επιχείρηση.