Είναι ηλίθιοι τελικά!

Όχι δε μιλάω για τους πολιτικούς και τα κόμματα. Μιλάω για τους πολίτες αυτής της Χώρας, για εκείνους που βγήκαν στους δρόμους, φώναξαν, διαμαρτυρήθηκαν, έκλαψαν από τα δακρυγόνα. Μα πιο πολύ μιλάω για εκείνους που πλήρωσαν και πληρώνουν το… μάρμαρο της Βουλής τα τελευταία 30 χρόνια (μπορεί και παραπάνω).

Αν τα παρακάτω στοιχεία, αποτυπωθούν σε πραγματικούς ψήφους, τότε ΝΑΙ, οι πολίτες αυτής της Χώρας ή είναι Ηλίθιοι ή απλά με το πρώτο Βόλεμα γράφουν στα… συκώτια τους την Πολιτική Συνείδηση και στους όρχεις τους τα ίδια τα Παιδιά τους… το μέλλον αυτής της ταλαιπωρημένης Χώρας.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της «Ημερεσία του Σαββάτου»:

–       ΝΔ 16,5% (24,3%)

–       ΠΑΣΟΚ 10,4% (15,4%)

–       ΚΚΕ 7,4% (10,9%)

–       Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5% (9,6%)

–       ΣΥΡΙΖΑ 6,4% (9,5%)

–       ΔΗΜΑΡ 5,5% (8%)

–       Χρυσή Αυγή 4,3% (6,3%)

–       Οικολόγοι Πράσινοι 3% (4,4%)

–       ΛΑΟΣ 2,9% (4,2%)

–       Δημοκρατική Συμμαχία 1,4% (2,1%)

–       Αλλο κόμμα 3,6% (5,3%)

–       Λευκό 1,7%

–       Κανένα/Ακυρο 12%

Για να σας το κάνω λίγο ξεκάθαρο το παραπάνω, θα σας αναφέρω πως με όλη αυτή τη κατάσταση… ΤΙΠΟΤΑ δεν πρόκειται να αλλάξει!


Στη Βουλή είχαμε 5 κόμματα (ένα εκ των οποίων, το ΛΑΟΣ, προέρχεται από ΝΔ και ολίγον Χρυσή Αυγή). Τώρα φαίνεται πως θα έχουμε  8 με 9 κόμματα. Είστε σίγουροι; Για δείτε καλύτερα!

  1. ΝΔ… σε αυτή βάλτε ότι με τη προηγούμενη Βουλή ήταν μαζί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντορούλας…
  2. ΠΑΣΟΚ.
  3. ΚΚΕ
  4. ΣΥΡΙΖΑ. Βάλε και ΔΗΜΑΡ μαζί
  5. ΛΑΟΣ. Ένα… τουρλου τουρλου από πρώην ΝΔ, νυν Χρυσή Αυγή και… Βάνα!
  6. Οικολόγοι Πράσινοι. Αυτοί πράγματι θα είναι κάτι νέο στη Βουλή!

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως η αλλαγή και η ανανέωση της Χώρας δε θα έρθει με ανακάτεμα μια βρώμικης και σημαδεμένης τράπουλας, αλλά μέσα από ριζική αλλαγή του συστήματος. Αλλαγή προσώπων, νοοτροπίας και εν τέλει ζωής.

Δεν θεωρώ πως είναι εφικτό να έχουμε αλλαγή στην οικονομική πολιτική που μας έχουν ορίσει οι ξένοι. Θεωρώ όμως πως κάποια από τα μέτρα θα έπρεπε οι πολιτικοί αυτής της Χώρας να τα είχαν πραγματοποιήσει. Ακόμη και τώρα, μετά από 3 σχεδόν χρονια μέτρων λιτότητας και ύφεσης, οι άχρηστοι κυβερνώντες το μόνο που έκαναν ήταν να θεσπίσουν νόμους και να μην καταφέρουν να τους υλοποιήσουν. Κατάφεραν να μειώσουν μισθούς από όλους τους Δημοσίους υπαλλήλους αντί να διώξουν τη σαβούρα που έχουν με ρουσφέτια προσλάβει και αφήσει να καταστρέψει το οικοδόμημα της Ελληνικής δημόσιας εργασίας.

Προσωπικά θα ψηφίσω κόμμα που δεν έχει άμεση σχέση με πολιτικά πρόσωπα των προηγούμενων ετών. Σε αυτές τις εκλογές δεν θα εμφανισθεί η… μαγκούρα. Δεν θα αφήσω τη τύχη στους ηλίθιους, τους δοσίλογους, τους “παππούδες” και τις “γιαγιάδες” που ψηφίζουν από συνήθεια και όχι από πολιτική συνείδηση και επίγνωση. Αυτές οι εκλογές δεν θα είναι… μουγκές. Για εμένα θα είναι… Πορτοκαλί.

Το είχα πει ξανά, η διακυβέρνηση της Χώρας πρέπει να έλθει σε καθαρούς Τεχνοκράτες. Όχι τους… μούφα, σαν τον Πρωθυπουργό και πρώην σύμβουλο του πρώην Πρωθυπουργού. Η Χώρα πρέπει να αποκτήσει CEO και να λειτουργήσει ως εταιρεία. Να δημιουργήσει και να αναπτύξει. Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει και σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν όλοι εκείνοι που έχουν περάσει από την αγορά εργασίας, που έχουν γευτεί την κούραση της δημιουργίας, που έχουν ξοδέψει τον μισθό τους στις 25 ημέρες του μήνα. Εν κατακλείδι, η διακυβέρνηση της Χώρας πρέπει να έρθει σε εργάτες και όχι σε τεμπέλιδες και δήθεν σωτήρες. Η ψήφος η δική μου σε τέτοιους ανθρώπους θα δοθεί.

Αυτό όμως θα κάνω εγώ. Δε καλώ κανένα να ακολουθήσει. Αυτό που ζητώ, ή μάλλον ΑΠΑΙΤΩ, είναι να μην αφήσετε άλλο τα λαμόγια να λοιδωρούν, μην τα αφήσετε να μειώνουν την αξιοπρέπεια και την τιμή σας. Διότι μετά θα σας κοιτούν κατάματα και θα σας φτύνουν.