… δεν είμαι Νέα Δημοκρατία, δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, δεν είμαι Αριστερός, Κεντρόος, Εθνικιστής, Κουμουνιστής… Είμαι Έλληνας πολίτης και όταν διαπιστώνω κάποιο λάθος, έχω το σθένος να την πω και να τη γράψω.

Έμελε το 40ο μου post να έχει χροιά Πολιτική.

Διάβασα το άρθρο ή όπως στο διάολο θέλει κάποιος να πει αυτές τις αράδες που παρουσιάστηκαν στο blog Fimotro. Το εν λόγω blog το διαβάζω όποτε δω κάτι ενδιαφέρον να κάνει post κάποιος φίλος στο facebook κάπως έτσι πέτυχα και αυτό το post.

Γενικά blog που δεν έχουν Ονοματεπώνυμο δεν τα εμπιστεύομαι. Θεωρώ πως ο ρόλος τους είναι γκρίζος και τις περισσότερες φορές εμφανίζουν “αλήθειες” που περισσότερο “χτίζονται” παρά γεννιούνται. Παρόλα αυτά δεν είχα ποτέ την ακλόνητη απόδειξη για το ποιός είναι ο πραγματικός ρόλος… Μέχρι σήμερα! Το άρθρο “Ο… ΑΠΟΡΟΣ N. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ!” κατάφερε να μου δώσει να καταλάβω πολλά!

Τον Νότη τον γνωρίζω από το 1996 όταν και ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Deree College, στην Αγ. Παρασκευή. Εκείνος ήταν απόφοιτος του Deree αλλά διατηρούσε επαφή με το Κολλέγιο λόγω του Debating Club. Στα μέσα του 1997 βρεθήκαμε και οι δύο να είμαστε στην Οργανωτική Επιτροπή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Debating που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, σε χώρα που τα Αγγλικά δεν ήταν η μητρική γλώσσα (κάποια στιγμή θα γράψω κάτι και για αυτό).

Μετά από αυτό ο Νότης έφυγε για το Μεταπτυχιακό του στην Oxford, UK και έμεινε εκεί και στη συνέχεια για δουλειά. Εδώ βάζω μια τελεία σχετικά με τον Νότη, διότι δε θέλω να φανεί πως γράφω εκ μέρους του ή υπέρ του. Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει την απάντηση που ανήρτησε στο site του.

Ο σκοπός του post αυτού είναι να φέρω ένα παράδειγμα για το πόσο βρώμικη μπορεί να είναι η δημοσιογραφία.

Δεν την έχω σπουδάσει άλλα έχω φίλους και φίλες που το έχουν κάνει. Είτε μέσα από Πανεπιστημιακές σπουδές ή από το… πεζοδρόμιο. Αυτό το άρθρο λέει μια αλήθεια με ένα τρόπο ψεύτικο. Με λάσπη και βρωμιές. Ο… ανώνυμος που το έγραψε κατα την ταπεινή μου άποψη ή πληρώθηκε να το κάνει, ή ψάχνει απεγνωσμένα ένα τρόπο να φανεί στο προσκήνιο.

Και τα λέω όλα αυτά διότι απλά γνωρίζω πότε γύρισε ο Νότης στην Ελλάδα και ποια ήταν η επιχειρηματική του εργασία όταν γύρισε. Επειδή λοιπόν γνωρίζω, θεωρώ πως και η δήλωσή του δε θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από αυτό που, όλοι όσοι διάβασαν το post του fimotro, είδαν.

Τα ερωτήματα που μπορεί κάποιος να θέσει μπορεί να είναι αμιγώς πολιτικά και πολλά. Όπως όμως ανέφερα στην αρχή, εγώ αν και πολιτικοποιημένο άτομο, δεν είμαι κομματοποιημένο και μάλιστα δεν τρέφω και καμία εκτίμηση στη πλειοψηφία των πολιτικών που κάθησαν στην Ελληνική Βουλή τα τελευταία… 37 χρόνια… που ζώ. Το δικό μου ερώτημα είναι πιο απλό… Πως βρέθηκε στη κατοχή του fimotro το εκκαθαριστικό ενός Πολίτη της Ελλάδας και με ποιό δικαίωμα το ανεβάζει κάποιος online. Αν ο Νότης ήταν Βουλευτής θα το καταλάβαινα, μια και για τα πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα το πόθεν έσχες είναι νομικά κατοχυρωμένο. Στη περίπτωση αυτή όμως έχουμε το προσωπικό δεδομένο ενός πολίτη στην κατοχή ενός… δημοσιογράφου.

Οι πρακτικές για τις οποίες φωνάζει ο κόσμος ο,τι πρέπει να σταματήσουν, δεν αφορούν ΜΟΝΟ τους πολιτικούς. Αφορούν και εκείνους που αντίστοιχα κάνουν πολιτική με την πένα τους, με το Mac ή το PC τους. Αυτοί, περισσότερο και από τους Πολιτικούς, θα πρέπει να αλλάξουν, διότι αυτοί ανεβάζουν και κατεβάζουν πολιτικούς τα τελευταία χρόνια. Αυτοί έρχονται σε άμεση επαφή (μέσω ράδιο, τηλεόραση, εφημερίδα κτλ) με τον πολίτη και έχουν τη δυνατότητα να κατευθύνουν τη μάζα. Μη ξεχνάτε τι είχε γίνει πίσω στο ’90 και στο τρόπο που οι ιδιοκτήτες εφημερίδων κατάφερναν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και εν τέλει και κυβερνήσεις!

Και εσάς κύριοι και κυρίες δημοσιογράφοι και “δημοσιογράφοι” σας έχουμε βαρεθεί και μας αηδιάζετε! Παρακαλώ όπως κλείσετε τη πόρτα με την έξοδό σας από τη ζωή μας!

Καληνύχτα σας!